Aglomerația urbană, dezvoltarea centrelor industriale și activitățile necontrolate ale omului asupra mediului înconjurător sunt principalele cauze ale unui aer greu de respirat. Este mai mult decât evident că poluarea își extinde antenele asupra fiecărui aspect din viața cotidiană. Așadar, cu siguranță te-ai întrebat, măcar pentru o singură dată, ce poți face pentru a trăi o viață neafectată de poluare. Bineînțeles că procesul este unul care s-a răspândit la scară mondială, iar redresarea devine din ce în ce mai grea. Singura soluție care ți se pare potrivită este evitarea, pe cât posibil, a ieșirilor dese în oraș sau a zonelor aglomerate. Însă, până și propria locuință este afectată de poluare. Totuși, într-un astfel de caz, lucrurile pot fi rezolvate rapid și eficient. Cu ajutorul unor lampi uv pentru dezinfectare te vei bucura de propria oază de liniște și siguranță.

Dacă încă stai pe gânduri, ar trebui să conștientizezi ce consecințe poate avea aerul respirat în propria casă:

Afectarea aparatului respirator – În special din cauza fumului de tutun răspândit și impregnat în casă. Într-adevăr, confortul este asigurat, mai ales în sezonul rece. Însă, casa ta nu ar trebui să devină o scrumieră. Fumul emanat și inhalat apoi poate produce afecțiuni grave precum: inflamații/infecții, insuficiență pulmonară sau chiar cancer. De asemenea, crizele de astm pot fi instalate  cu ușurință.

Stare generală de amețeală și anxietate – Substanțele chimice de curățare reprezintă principalele motive pentru instalarea durerilor de cap, grețurilor și a iritațiilor. De obicei, produsele pentru curățarea băii sunt cele care emană în aer particule concentrate și pot cauza chiar afectarea rinichilor și a ficatului. De asemenea, gătitul lasă în urmă cantități însemnate de monoxid de carbon și azot. Calitatea somnului va fi și ea afectată. Orele de odihnă vor fi împiedicate de insomnii sau stări de neliniște.

Dezvoltarea alergiilor – Prea multe flori înseamnă prea mult polen. Chiar dacă poate nu ai avut probleme până acum cu o astfel de substanță, e foarte posibil să ai tocmai din cauza cantității ridicate. Astfel, te poți confrunta cu tuse, erupții cutanate sau iritații la nivelul ochilor.

Răspândirea accelerată a bacteriilor – Baia și bucătăria sunt locurile în care se menține constantă umiditatea. Totodată, reprezintă adevărate bombe de microorganisme dăunătoare de la bacterii până la ciuperci și mucegai. Așadar, sistemul imunitar este grav afectat, cât și cel respirator.

În astfel de vremuri, este necesar să conștientizezi importanța păstrării unei sănătăți de oțel. Achiziționarea unor lampi uv pentru dezinfectare este responsabilă de reducerea semnificativă a riscurilor de îmbolnăvire prin puterea luminii ultraviolete. Astfel de dispozitive prezintă numeroase avantaje. Pot fi amplasate în orice cameră, acționează cu rapiditate și eficiență, iar costurile implicate nu se ridică la sume exorbitante. Sunt excelente atât pentru uz personal sau profesional. Vei uita complet de haosul cotidian și consecințele negative pe care le are asupra corpului uman și vei putea respira un aer curat.