Ți-ai imaginat vreodată cât de dăunătoare pot fi obiectele din camera ta? Sau cele din locurile publice în care te afli? Pe cât de important este procesul sterilizării, pe atât de tratat cu indiferență este. Vremurile de astăzi ți-au adus aminte cât de necesară este prezervarea igienei, însă nu ar trebui să-ți scape din vedere niciodată. Achiziționarea unor lampi uv pentru sterilizare nu este un imperativ dedicat doar unităților specializate precum cele medicale. Ar trebui integrate în fiecare casă, mai ales în contextul actual în care virusul face ravagii la nivel mondial. Însă, uneori, sterilizarea nu este tratată așa cum ar trebui tocmai din cauza faptului că nu se cunosc toate avantajele procesului. De asemenea, oamenii nu își pot imagina cât de murdare sunt de fapt obiectele care îi înconjoară. Iată câteva dintre exemple:

Lavetele, bureții și blatul din bucătărie – Umezeala favorizează înmulțirea rapidă a bacteriilor. Poate te gândești la faptul că astfel de obiecte sunt curate mereu pentru că aplici diverși detergenți pentru vase. Însă, bureții și lavetele din textil rețin resturi de mâncare sau anumite substanțe din lichide. Blatul de bucătărie este locul unde așezi cumpărăturile când te-ai întors de la supermarket. Îți poți imagina câte bacterii se ascund acolo?

Frigiderul – Cât de des speli frigiderul? Ar trebui să fie destul de des pentru că se clasează în lista celor mai atinse obiecte. De asemenea, ai grijă la sertarul unde depozitezi legume și la timpul care trece.   

Covorul – Cu precădere cel de la intrare unde se descalță toată lumea. Însă, nici cele din camerele personale nu sunt scutite. Sunt adevărate depozite de praf, iar la fiecare atinge aerul devine din ce în ce mai greu de respirat.

Hainele și implicit locurile în care te așezi – Ai avut o zi aglomerată la muncă și abia aștepți să te întinzi pe canapea? Ei bine, nu este tocmai o idee foarte bună. Hainele tale ascund agenți patogeni care pot conduce la apariția infecțiilor sau bolilor de piele.

Baia – Este deja cunoscut faptul că baia reprezintă o adevărată sursă de îmbolnăvire. Capacul de toaletă este cel mai bun exemplu, însă nici chiuveta sau cada nu se lasă mai prejos. La fel ca în cazul bucătăriei, umezeala, dar și căldura sunt prezente tot timpul într-o astfel de încăpere.

Mobilierul – Există zone pe care nu le poți curăța eficient, chiar și în urma unor acțiuni derulate constant. Este vorba de zonele care se afla sub mobilier sau cele înguste.

Cu ajutorul unei lampi uv pentru sterilizare, obiectele din casa ta vor fi sterilizate cu ușurință. Nu mai este nevoie de timp îndelungat alocat procesului de curățenie sau de anumiți detergenți aflați în topurile de curățenie. De asemenea, aerul respirat va fi unul neafectat de consecințele grave ale bacteriilor. Le poți așeza oriunde, iar ele își vor desfășura treaba fără ca tu să îți dai seama.

Alege siguranța înainte de toate!