În vremea pandemiei, viața cu siguranță este mai ușoară dacă se implementează soluții de igienizare și sterilizare. Atât pentru propria locuință, cât și în domeniul alimentar sau instituțiile publice, lămpile uv bactericide sunt cele care joacă un rol important. Este binecunoscut faptul că anumite reguli de bază ce țin de igienă, deși erau cunoscute, nu erau puse în practică înainte de apariția virusului ce a ingenunchiat planeta. Ei bine, în ultima perioadă tot mai multe persoane vor să se protejeze de bacterii și virusuri, astfel caută cât mai multe soluții pentru a se proteja.

lampa uv bactericida reprezintă soluția optimă pentru distrugerea virusurilor, bacteriilor și microorganismelor dăunătoare ce afectează viața de zi cu zi. Sunt potrivite pentru purificarea aerului și suprafețelor din orice loc în care există un număr mare de oameni. Le poți achizițioa pentru acasă, la birou sau sunt indicate și în cabinetele medicale, saloanele de înfrumusețare sau alte zone aglomerate.

Se poate demonstra că lampile uv bactericide sunt atât de eficiente prin prisma faptului că au puterea de a distruge ADN-ul celulei bacteriilor. Gama de microbi ce pot fi nimiciți cu ajutorul acestor lămpi este variată. De la paraziți, mucegaiuri, virusuri, bacterii, scabii sau protozoare până la infecțiile ce se pot contacta în mediul spitalicesc sau în colectivitate, lampa uv bactericida are puterea de a le elimina definitiv.

Interesant este că un asemenea dispozitiv poate să fie folosit și pentru dezinfectarea ambalajelor, indiferent de materialul din care sunt prelucrate: sticlă, hârtie, plastic. Zonele în care lămpile uv bactericide ar trebui să fie nelipsite sunt spațiile aglomerate care sunt predispuse la încărcătură microbiană. De asemenea, creșele, grădinițele și celelalte unități de învățământ ar trebui să fie dotate cu un astfel de dispozitiv. Motivele sunt multiple, însă cel mai important este că în afară de curățarea spațiilor și igienizarea lor, este necesară și dezinfectarea obiectelor. De exemplu, băncile de la școală și jucăriile de la grădiniță sunt piese care se șterg adesea doar de praf, nefiind sterilizate vreodată.

Lampa uv bactericida reprezintă o soluție optimă în vederea dezinfectării și pentru industira hotelieră. Camerele nu trebuie să fie doar amenajate armonios, ci curățate, ci și sterilizate. Astfel, clienții ce vor fi găzduiți vor avea certitudinea că nu vor contacta bacterii sau virusuri din hotelul respectiv. Astfel, gradul de confort și serviciile oferite se pot încadra în categoria premium. Atât hotelierii, cât și oaspeții vor avea parte de siguranța unui spațiu dezinfectat.

Așadar, dacă te regăsești printre proprietarii de hoteluri sau pensiuni, activezi în domeniul educațional, de frumusețe sau medical, lămpile uv bactericide sunt și pentru tine. Acum știi sigur că bacteriile și virusurile de care erai îngrijorat/ă să nu te contacteze, pot fi ținute la distanță. Fii sigur/ă că un asemenea dispozitiv dedicat sterilizării omoară 99% din microorganismele dăunătoare.

Alege-le pentru acasă, la birou sau pentru orice loc în care poate fi un flux mare de oameni. Astfel poți combate neplăcerile și poți trăi într-un mediu propice. Nu lăsa pe mâine cumpărăturile pe care le poți face azi.

Comandă una dintre lampile noastre pentru dezinfectarea aerului  și nu vei regreta!

Ultravioleta (UV) este un tip de radiație electromagnetică care are o lungime de undă mai scurtă decât lumina vizibilă, dar mai lungă decât razele X. Radiația UV este produsă în mod natural de soare și poate fi produsă și artificial de lămpi specializate.


Radiațiile UV sunt clasificate în trei tipuri diferite în funcție de lungimea de undă:

UVA (320-400 nm)

UVB (280-320 nm)

UVC (100-280 nm)

UVA este cel mai puțin nociv tip de radiație UV și este asociat în mod obișnuit cu paturile de bronzat și lămpile solare. UVB este mai dăunător și poate provoca arsuri solare și leziuni ale pielii și este cauza principală a cancerului de piele. UVC este cel mai dăunător tip de radiație UV, dar este absorbit de atmosfera Pământului și nu ajunge la suprafață.

Radiațiile UV au o gamă largă de aplicații, inclusiv sterilizarea echipamentelor medicale, tratarea afecțiunilor pielii și în producția de lămpi cu ultraviolete pentru diverse scopuri. Cu toate acestea, expunerea excesivă la radiațiile UV poate fi dăunătoare sănătății umane și poate provoca leziuni ale pielii, leziuni oculare și un risc crescut de cancer de piele. Este important să vă protejați de radiațiile UV utilizând protecție solară, purtând îmbrăcăminte de protecție și evitând expunerea excesivă la soare.