Mucegaiul și igrasia sunt probleme tot mai des întâlnite, în special în blocurile sau locuințele nou construite. La o primă vedere, dar și din perspectivă științifică, mucegaiul este doar o ciupercă microscopică inofensivă. Ulterior, când se extinde poate cauza afecțiuni respiratorii și alergii multiple. În cazul în care duci și tu o luptă pe termen lung cu mucegaiul, este timpul să iei măsuri serioase. Îmbunătățirea calității aerului este primul pas. Poți face asta cu ușurință cu ajutorul unei lămpi protecție împotriva mucegaiului.

Totodată, trebuie să știi că nivelul de umiditate crescut din încăpere facilitează apariția mucegaiului în locuința ta. Astfel poți folosi o  lampa uv ca si solutie impotriva mucegaiului pentru ca tu și familia ta să fiți protejați. 

De asemenea, dacă ai încercat mai multe soluții de curățare și ele nu au un efect scontat sau mucegaiul reapare, nu-ți face griji. Lasă deoparte vorbele din popor și rezolvările care sunt la îndemâna oricui. Dacă te sperie faptul că mucegaiul poate să-ți impacteze starea de sănătate în timp, optează pentru a combate efectele neplacute ale mucegaiului. 

Uneori poți crede că dacă dezinfectezi și cureți foarte bine suprafața afectată de mucegai, el nu-și va mai face apariția. Însă, igrasia este unul din factorii care sporesc apariția bacteriilor în locuința ta. Mai mult decât atât, chiar dacă mucegaiul nu mai este vizibil cu ochiul liber, el poate să fie încă acolo. Chiar dacă nu-și face simțită prezența, fii sigur/ă că mirosul îl va da de gol. Așadar, nu este suficient doar să cureți, ci să și ai în permanență un instrument de protecție precum lampa uv împotriva mucegaiului.

Oricât de mult efort ai depune pentru igienizare, microbii, virusurile, microorganismele și bacteriile sunt aproape imposibil de evitat. Tot ceea ce poți face este să igienizezi obiectele sanitare sau pe cele de îngrijire personală pe care le utilizezi cel mai des. Unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi în combaterea mucegaiului sau altor germeni poate fi una din lampile pe care noi le comercializam. Cel mai mare avantaj pe care îl are este faptul că atacă exact ADN-ul inamicilor microscopici și îi omoară treptat. Așa încât oferă pentru tine și familia ta un aer mai curat, dar și mai multă siguranță. Grija că puteți contacta alergii sau probleme respiratorii va fi acum de domeniul trecutului. Eficiența pe care o promite o astfel de lampă este ridicată. De asemenea, s-a testat și s-a demonstrat că o lampă împotriva mucegaiului poate să distrugă 99% din microbi. 

O casă cât mai curată este un mediu propice dezvoltării armonioase a copiilor, dar este totodată și un spațiu mai plăcut pentru adulți. Mai cu seamă, dacă în familia ta sunt membrii de vârstă mică sau nou-născuți ori bebeluși, achiziția unei lămpi uv ce te va ajuta sa combati mucegaiul este o decizie propice.

În cazul anumitor bacterii, răceli, gripe sau contaminări, lumina uv a arătat că poate reduce considerabil riscul de transmitere al virusurilor. Lămpile pe bază de lumină uv-c sunt foarte eficace în doborârea patogenilor. Însă, este important să știi că poate fi periculoasă pentru piele. De asemenea, lampa uv sterilizare trebuie ținută la distanță de ochi, păr și zona feței. 

Scopurile de utilizare a unei astfel de lămpi sunt multiple. Nu trebuie să pornești de la ideea preconcepută că doar instituțiile medicale, proprietățile aflate în regim hotelier, restaurantele și unitățile de învățământ se pot dota cu o lampă UV împotriva mucegaiului. Acum e mai simplu decât crezi să îți achiziționezi chiar pentru locuința personală un astfel de instrument destinat sterilizării. Atât aerul din încăpere va fi împrospătat și igienizat, cât și produsele de îngrijire personală sau uz casnic. De asemenea jucăriile micuțului tău, cât și produsele pe care tinde să le ducă la gură pot fi scăpate de microbi cu ajutorul lămpii. 

În egală măsură este bine să cunoști faptul că dacă nu muncești de acasă îți poți achiziționa o astfel de lampă chiar și pentru locul de muncă. Unul dintre cele mai importante sfaturi este ca în momentul în care ajungi acasă de la serviciu, cumpărături sau dintr-o zonă frecvent tranzitată să te dezinfectezi. Include în acest proces și sterilizarea portofelului, cheilor și telefonului cu ajutorul unei cutii pentru sterilizare portabila. Poate nu îți dai seama însă ele sunt printre cele mai expuse obiecte la contaminare. În mod conștient sau nu, le așezi pe suprafețe comune și le folosești în mod frecvent. 

În concluzie, dacă faci parte din categoria de persoane care s-au săturat de prezența mucegaiului trebuie să optezi pentru o lampă uv împotriva mucegaiului. Însă, în situația în care vrei un spațiu mai sigur și igienizat în permanență chiar în căminul tău, trebuie să urmezi tot sfatul de mai sus. 

Alege lămpile UV ce folosesc proprietatile benefice ale spectruluiUVC pentru a trăi într-o ambianță cât mai protejată atât tu, cât și membrii familiei tale!

Distrugerea mucegaiului poate fi realizată prin următoarele metode:

Curățarea cu apă și săpun - Dacă mucegaiul se află pe suprafețe netede cum ar fi gresie sau sticlă, puteți încerca să îl curățați cu apă și săpun. Folosiți o soluție de apă și săpun sau detergent pentru a curăța zona afectată, apoi clătiți cu apă curată și ștergeți suprafața cu un prosop curat.

Clor - Clorul este un dezinfectant puternic care poate fi folosit pentru a distruge mucegaiul. Amestecați o cantitate mică de clor cu apă și aplicați soluția pe suprafața afectată. Lăsați să acționeze timp de cel puțin 15 minute, apoi clătiți cu apă curată și ștergeți suprafața cu un prosop curat.

Peroxid de hidrogen - Peroxidul de hidrogen poate fi folosit pentru a distruge mucegaiul. Amestecați peroxidul de hidrogen cu apă într-un recipient de pulverizare și pulverizați soluția pe zona afectată. Lăsați să acționeze timp de cel puțin 10-15 minute, apoi clătiți cu apă curată și ștergeți suprafața cu un prosop curat.

Acid citric - Acidul citric poate fi folosit pentru a elimina mucegaiul. Amestecați acidul citric cu apă într-un recipient de pulverizare și pulverizați soluția pe zona afectată. Lăsați să acționeze timp de cel puțin 10-15 minute, apoi clătiți cu apă curată și ștergeți suprafața cu un prosop curat.

Este important să purtați mănuși și să vă asigurați că aveți o bună ventilație atunci când lucrați cu aceste produse chimice puternice. De asemenea, este important să identificați și să remediați sursa de umezeală care a dus la formarea mucegaiului, pentru a preveni recurența acestuia.

Da, lumina ultravioleta (UV) poate fi utilizată pentru a ucide mucegaiul. Radiația UV are un efect distructiv asupra materialului genetic al mucegaiului, ceea ce duce la moartea acestuia. În plus, utilizarea radiației UV pentru a elimina mucegaiul are avantajul că nu implică utilizarea substanțelor chimice toxice, cum ar fi clorul sau peroxidul de hidrogen, care pot fi dăunătoare pentru sănătatea umană.

Cu toate acestea, este important să știți că radiația UV poate fi eficientă numai atunci când este aplicată direct asupra zonei infectate. În plus, unele tulpini de mucegai pot fi mai rezistente la radiația UV decât altele, astfel încât este important să utilizați echipamentul adecvat și să urmați instrucțiunile producătorului pentru a asigura o dezinfectare eficientă și sigură. De asemenea, este important să luați măsuri preventive pentru a preveni creșterea mucegaiului în locurile în care se dezvoltă, cum ar fi menținerea nivelului adecvat de umiditate și ventilarea corespunzătoare a încăperilor.